OSTRAVA 23. března (FinWeb, ČTK) - Tento týden proto ostravský Hasičský záchranný sbor zkontroloval režim užívání a zabezpečení zdrojů čpavku ve firmě a zajištění objektu strojovny chlazení. Revize neshledala žádné nedostatky a žádné potvrzené riziko firmě ani jejímu okolí nehrozí, řekla ČTK mluvčí podniku Eva Kijonková.
Martinovský masokombinát užívá čpavek k dosažení nízkých teplot okolo mínus 24 stupňů Celsia. Ty jsou nutné pro dodržování certifikovaného chladírenského řetězce během zpracování masa.
Vedení společnosti podle mluvčí rovněž prošlo zabezpečení ostrahy objektů a zajištění skladů. Ve firmě funguje 24hodinový dohled nad děním v příslušných objektech, pod kontrolou je také celý areál potravinářských výroben v Ostravě-Martinově. "V případě potřeby jsme schopni ihned informovat zastupitelstva městských částí o potenciálním ohrožení," dodala mluvčí.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist