OSTRAVA 23. března (FinWeb, ČTK) - Tento týden proto ostravský Hasičský záchranný sbor zkontroloval režim užívání a zabezpečení zdrojů čpavku ve firmě a zajištění objektu strojovny chlazení. Revize neshledala žádné nedostatky a žádné potvrzené riziko firmě ani jejímu okolí nehrozí, řekla ČTK mluvčí podniku Eva Kijonková.

Martinovský masokombinát užívá čpavek k dosažení nízkých teplot okolo mínus 24 stupňů Celsia. Ty jsou nutné pro dodržování certifikovaného chladírenského řetězce během zpracování masa.

Vedení společnosti podle mluvčí rovněž prošlo zabezpečení ostrahy objektů a zajištění skladů. Ve firmě funguje 24hodinový dohled nad děním v příslušných objektech, pod kontrolou je také celý areál potravinářských výroben v Ostravě-Martinově. "V případě potřeby jsme schopni ihned informovat zastupitelstva městských částí o potenciálním ohrožení," dodala mluvčí.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist