Celková produkce masa se v prvním čtvrtletí i přes mírné oživení výroby hovězího a vepřového masa meziročně snížila o 2,1 procenta na 153.065 tun. Pokles ovlivnilo snížení výroby drůbežího masa. Nákup mléka se naopak meziročně zvýšil, a to o 1,4 procenta. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Z celkové produkce masa připadalo 55,1 procenta na vepřové a 31,8 procenta na drůbeží maso. Podíl produkce hovězího a telecího masa činil 13,1 procenta.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist