Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila další výskyt nebezpečné bakterie listeria, tentokráte v chalupářském boku od výrobce Jana Prantla z Žirovnic na Pelhřimovsku. Vzorek tepelně opracovaného masného výrobku s datem použitelnosti do 13. srpna odebrali inspektoři 7. srpna v plzeňském Kauflandu, řekl mluvčí SZPI Ivo Klemeš.

Laboratorní testy prokázaly ve vakuově baleném mase nadlimitní množství bakterie listeria monocytogenes. "V současnosti inspekce případ došetřuje a poznatky již předala Krajské veterinární správě v Plzni a informovala také tamní hygienickou stanici," dodal Klemeš.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist