Zpracovatelská firma dobrovolně stáhla z trhu veškeré hovězí vyprodukované od 1. února 2006. Velkou část masa už ale spotřebitelé koupili, takže k likvidaci šlo maso skladované v mrazírnách. Riziko nákazy z tohoto masa je ale podle amerického ministerstva zemědělství minimální.
Hallmark porušila předpisy o porážení chromého dobytka, který již nemohl v době porážky stát na nohou, i když předtím prošel veterinárními kontrolami. Výrobci masa musejí v těchto případech uvědomit veterináře, kteří pak musí rozhodnout, zda je maso chromého zvířete možné umístit na potravinový trh. Ve většině případů se vstupu takového masa na trh brání v rámci opatření proti riziku nákazy BSE.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist