V Česku je dnes zhruba 15 tisíc provozoven rychlého občerstvení. První z "Mekáčů" otevíral Karel Suk už v roce 1992, a to ve Vodičkově ulici.  Ve stejném roce se v Praze objevily ještě další dvě pobočky. "V den otevření prvního McDonaldu v Česku přišlo snad tisíc lidí," vzpomíná její tehdejší šéf.

Za dvacet let pak prošlo postupně přibývajícími provozovnami téměř 690 milionů lidí, z toho jen loni bezmála 62 milionů. Ti v Česku loni utratili skoro čtyři miliardy korun. V porovnání se zbytkem světa je to jen zlomek.

Karel Suk ale byl i prvním Čechem který u nás otevřel franšízovou pobočku McDonald's. Jak náročné to tehdy bylo? A co se v uplynulých letech v tomto způsobu podnikání změnilo? Zeptejte se přímo Karla Suka, dole v tomto článku.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se