V Česku je dnes zhruba 15 tisíc provozoven rychlého občerstvení. První z "Mekáčů" otevíral Karel Suk už v roce 1992, a to ve Vodičkově ulici. Ve stejném roce se v Praze objevily ještě další dvě pobočky. "V den otevření prvního McDonaldu v Česku přišlo snad tisíc lidí," vzpomíná její tehdejší šéf.
20 let McDonald´s na českém trhu: 690 milionů zákazníků utratilo 40 miliard korun - čtěte ZDE
Podívejte se, jak připravuje poctivý domácí hamburger americký šéfkuchař - čtěte ZDE
Za dvacet let pak prošlo postupně přibývajícími provozovnami téměř 690 milionů lidí, z toho jen loni bezmála 62 milionů. Ti v Česku loni utratili skoro čtyři miliardy korun. V porovnání se zbytkem světa je to jen zlomek.
Karel Suk ale byl i prvním Čechem který u nás otevřel franšízovou pobočku McDonald's. Jak náročné to tehdy bylo? A co se v uplynulých letech v tomto způsobu podnikání změnilo? Zeptejte se přímo Karla Suka, dole v tomto článku.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist