Nápojový lístek speciálních barů se stále častěji rozrůstá o šťávy, nad jejichž složením byste ještě nedávno nedůvěřivě kroutili hlavou. Vědci z Výzkumného ústavu potravinářského Praha v posledních pěti letech vytvořili zhruba padesát kombinací ovocno-zeleninových nebo výhradně zeleninových šťáv.

Museli přitom vycházet z druhů, které jsou na pultech českých obchodů nebo zahrádkách dostupné po celý rok a navíc nestojí moc peněz. A tak se do lisu postupně dostávaly kromě jablek a mrkve, celer, pastiňák, hruška, pekingské či bílé zelí, okurky nebo červená řepa.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se