Domácí ovocnou pálenku můžete udělat tak, že sklidíte ovoce, několik týdnů ho necháte kvasit, během tří hodin jej přepálíte a nalahvujete. Hned v zimě se výsledek vypije třeba na zahřátí nebo zakope do země - jak se říká - na horší časy. V Žešově u Prostějova v malé rodinné Kleinerově destilérce se se slivovicemi, meruňkovicemi a dalšími typicky moravskými tekutými plody přírody experimentuje trochu víc.
I díky tomu si výrobky značky Kleiner Distillery oblíbily restaurace a bary v Praze jako Alcrone, La Degustation Bohême Bourgeoise a další nebo Koishi fish & sushi restaurant v Brně či olomoucká Entrée.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.