Vietnamec Hung Le otevřel další pobočku své značky bister Banh-mi-ba. Ta v překladu znamená "tři bagety", což je také hlavní nabídka restaurací v pražské Rybné a Jindřišské ulici a nyní v holešovické Marině.
Další mají brzy přibývat. Na investicích do jejich rozvoje je připraven se podílet investiční fond Pale Fire Capital, který má kromě Banh-mi-ba obchodní podíly například i v bulvárním webu Extra.cz či obchodním centru Šestka.
V rozhovoru pro HN Hung Le hovoří o svém expandujícím byznysu, o tom, jak se dostal do Čech, a o svém přechodu z poradenství do gastronomie.
Otevřeli jste třetí restauraci v holešovické Marině. Kolik restaurací ještě plánujete?
Měli jsme plán, že během dvou let otevřeme čtyři pobočky. Mohu říct, že tento plán splníme. Za dva až tři měsíce otevřeme čtvrtou v Karlíně. Chceme se výhledově rozšířit i do dalších částí Prahy. Máme motto: Jsme vám zase o krok blíže. Chystáme proto také rozvoz jídla.
Získali jste investora - partnerem se stal fond Pale Fire Capital, sdružený kolem podnikatele Jana Barty. Oslovili oni vás, nebo vy je?
Lze říci, že jsme se našli vzájemně. Narazili jsme na sebe a řekli jsme si – pojďme do toho. V první fázi investovali do našeho projektu 10 milionů korun. Náš plán je rozšířit se ještě na vyšší úroveň. Nevylučuji, že bychom v budoucnu poskytovali i franšízu. Prioritou je nyní vést náš koncept tak, abychom byli schopni udržet stejnou kvalitu a standard ve všech našich restauracích.
Kolik zákazníků nyní obsluhujete?
Jde řádově o tisíc objednávek denně. Zatímco loňský obrat dosáhl řádu jednotek milionů korun, letos bychom se měli přehoupnout do řádu desítek milionů.
Pocházíte s kuchařské rodiny, rozjet takový byznys jste chtěl vždy?
Vystudoval jsem daňové poradenství a finance. Ale moje rodina je kuchařská rodina, vyrostl jsem v tom. Rodiče měli představu, že budu chodit do práce v obleku a budu celý den sedět v kanceláři. Ale já beru práci v gastronomii jako své životní poslání a osud.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist