Vždycky mě ten nepoměr praští do očí. Vidíte v televizi reportáž o matkách samoživitelkách ve finanční nouzi nebo vás postihla momentální deviace a pustili jste si nějaký hezký gastronomický pořad ve stylu Prostřeno. Herci se v nich sice mění podle žánru i TV stanice, kulisy ale zůstávají stejné. Nebo přinejmenším jedna kulisa: a sice moderní domácí kuchyň.

Může v ní sedět mladá matka, údajně bez peněz, propuštěný horník nebo i jinak zoufalý člověk, který kvůli finanční nouzi vlezl do reality show a své hosty zabíjí nejhoršími blafy, často ale všichni tito lidé sedí v nepoměrně draze vybavené kuchyni. Znovu jsem si ten jasný kontrast uvědomil, když jsem teď četl skvělou knihu britského food kritika Financial Times a BBC a restauratéra Tima Haywarda, nazvanou Moderní kuchyň.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se