„Většina supermarketových čokolád pochází z Pobřeží slonoviny. Pěstitelé tam potřebují k udržitelné produkci výkupní cenu asi čtyři dolary, ve skutečnosti ale dostávají necelý dolar,“ líčí Silvie Steinerová a Petr Kovařík, majitelé pražské čokoládovny, kteří na soutěži Grate Taste získali ocenění mimo jiné za čokoládu s hlívou ústřičnou. Boby dovážejí z Kolumbie.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist