Samotné hranolky za 150 korun, plechovkový Birell za 80, průměrný smažák z polotovaru za 250, desetiminutová jízda lanovkou za 350, tříminutová jízda na autíčku na vesnické pouti za 80…  A tak by se dalo pokračovat. Letošní léto jsem strávil cestováním po Česku a musím říct, že ač jsem otrkaný karlínskou cenotvorbou, razantní zdražení v gastronomii i zážitkových službách mně často vyrazilo dech. Nejvíce si toho člověk všimne u zcela průměrných jídel a vstupů do tuctových zábavních podniků a parků.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.