Do výrobny vstupujeme přes halu, kde se pořádají akce pro firmy. Spolumajitel Pražské čokolády Petr Kovařík návštěvám, zákazníkům nebo jiným hostům prohlídku provozu neodpustí. O tom, jak se dělá jeho čokoláda, má perfektní přehled. Se svými dělnicemi živě a srdečně komunikuje. Zpátky v hale nabízí k ochutnání kakaový bob. „Má nakyslou chuť. Běžný člověk ho sní. Ten, který používá většina světové produkce, spíš vyplivnete, jak je hořký,“ říká. Kovařík dále v rozhovoru pro týdeník Ekonom popisuje, díky čemu se jim podařilo proniknout do jihoamerické komunity pěstitelů kakaových bobů či jak souvisí těžba mahagonu s výrobou čokolády.
Co se dočtete dál
- Proč v Africe rostou kakaové boby bez kvality.
- Jak velké firmy znehodnocují surovinu pro čokoládu.
- Co dělá čokoládu zdravou, když je v ní cukr.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.