Před deseti lety Zbigniew Kozuba a jeho dva synové prodali firmu na zdravotnické přístroje. Otec rodiny, vzděláním biochemik, se odstěhoval z Varšavy na venkov, odpočíval a věnoval se koníčkům. Mezi ně patřila výroba přírodních likérů.

Vznikla firma nová, kterou teď ostře sledují všichni polští milovníci ušlechtilých alkoholů. Kozuba a synové za rok představí vlastní původní whisky.

Není to první polská whisky, ale jediná, která se teď v této zemi vyrábí. "Po roce 2005 jsme začali dělat likéry a dlouho hledali něco dalšího. Whisky nás láká tím, že vyžaduje trpělivost a práci s detailem," popisuje Maciej Kozuba, který má v rodinné firmě se sedmi zaměstnanci na starosti marketing a prodej.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se