#HotSpots: Svatomartinská husa, poctivý kaldoun a domácí povidla S příchodem listopadu se na talířích potkává podzimní úroda s husí tradicí svatého Martina. Restaurace provoní vůně pečených jablek,... 4. 11. 2025 ▪ 3 min. čtení
Přežili období, kdy byli bez zisku a jeli na dřeň. Nyní má značka Klimchi butik na Václavském náměstí a stala se pražskou Firmou roku Většinu obratu české firmy Klimchi tvoří export, své designové sklo prodává na trzích od USA po Singapur. Dveře na zahraniční trhy si mladý... 27. 10. 2025 ▪ 5 min. čtení
Firma a Živnostník roku Firmou roku v Moravskoslezském kraji je výrobce designového nábytku, známější ve světě než v Česku. Živnostníkem pak street food srdcař Většinu odbytu mají v zahraničí, jejich prémiový venkovní nábytek si koupily do svých kanceláří značky Chanel, Bulgari nebo fotbalová UEFA. A... 17. 10. 2025 ▪ 6 min. čtení
Ostřílený šéfkuchař si na střeše Masaryčky otevřel vysněný podnik. Servíruje foie gras z kešu ořechů nebo cavatelli ze ztvrdlého chleba S terasou v samém cípu nejvyššího patra Masaryčky, s mimořádným výhledem na panorama metropole od žižkovského vysílače přes Pražský hrad až po... 29. 10. 2025 ▪ 6 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Vietnamští bratři i ve svém novém podniku servírují delikátní kombinace tradičních receptů Bratři Khan a Giang patří k nejvýraznějším tvářím druhé vietnamské generace v české gastronomii. Z restaurace Gao Den na kraji Prahy se posunuli... 4. 11. 2025 ▪ 2 min. čtení
48 hodin v Innsbrucku: Za lyžováním na ledovci i tradiční tyrolskou gastronomií Hlavním městem Tyrolska vás provede redaktor PročNe Ondřej Elsner, který v dospělosti získal v Innsbrucku novou část rodiny, a tak měl kromě... 24. 10. 2025 ▪ 4 min. čtení
#HotSpots: Kde jíst, pít a nakupovat v Barceloně jako místní Barcelona je skvělou destinací, především když nepraská ve švech turisty. Nejlepší je tak do katalánského města vyrazit v podzimních či jarních... 16. 10. 2025 ▪ 4 min. čtení
Michelinský průvodce ocenil nejlepší hotely v Česku. Rozdělil 11 prestižních klíčů, tři z nich mimo Prahu Tak jako michelinská hvězda značí, kde vás čeká výjimečný kulinářský zážitek, Michelin Key hledá mimořádná místa, kde budete chtít zůstat. Klíče... 16. 10. 2025 ▪ 3 min. čtení
Be positive Příroda není supermarket. S nejlepší kuchařkou světa o kreativitě, udržitelnosti a byznysu špičkové restaurace Do kraje kolem řeky Soči v západním Slovinsku zabloudí Češi často proto, že hledají krásy horských údolí, a ti znalejší historie i místa, kde v... 13. 10. 2025 ▪ 7 min. čtení
Konec levných hospod v Čechách. Index „smažák“ klesá a zdražování zpomalilo, slabí nepřežijí České gastronomické podniky zvedly v srpnu podle údajů poskytovatele pokladních systémů společnosti Dotykačka ceny o víc než tři procenta oproti... 8. 10. 2025 ▪ 7 min. čtení
#HotSpots: kam v Česku pro voňavý chléb, dokonalý croissant nebo sladkou tečku Z pecí se zde line vůně křupavých chlebů, máslových croissantů, buchet, koblih a koláčů plných ovoce. Připravili jsme si pro vás výběr... 3. 10. 2025 ▪ 4 min. čtení
Nejdřív umýt záchod, potom jít rozdávat jídlo cestujícím. Leo Express naštval svoje stevardy a zkouší i jízdenky na stání Železničním dopravcům letos ubylo cestujících. Se situací se snaží vypořádat také zvýšením nároků na zaměstnance. Kromě RegioJetu je to patrné i... 3. 10. 2025 ▪ 5 min. čtení
Ranní brífink Česku přibudou nové michelinské restaurace. Které to budou, se dozvíme brzo Do Prahy přijela slovinská gastronomická hvězda Ana Roš, jejíž restaurace má tři michelinské hvězdy. Ochutnávka jejího menu byla příležitost se... 1. 10. 2025 ▪ 08:54 min.
Vietnamská bageta s bůčkem a máslem provoněné pečivo. Bratři Khanh a Giang Ta vedle úspěšných restaurací otevírají první pekárnu Vůně čerstvě upečeného pečiva vás pohltí, jakmile vkročíte do dveří. Na Národní, hned vedle restaurace Taro, otevřeli bratři Khanh Ta a Giang Ta... 25. 9. 2025 ▪ 2 min. čtení
Jan Adámek Proč v restauracích vítězí hotovost? Plaťte kartou, pomůžete trhu a poctivým podnikům Z průzkumů vyplývá, že gastro podniky, kde lze platit kartou, mají vyšší návštěvnost a hosté zde v průměru utrácejí více. Podle průzkumu... 18. 9. 2025 ▪ 5 min. čtení
#HotSpots: kam na kávu, víno, za uměním i pro design v Berlíně Přemýšlíte, kam vyrazit na podzimní prodloužený víkend? Nasedněte na vlak a zamiřte do Berlína. Dny začněte dobrou kávou v jedné z mnoha... 17. 9. 2025 ▪ 6 min. čtení
Rostlinná strava ve fastfoodu nejede. McDonald’s v Česku potichu stáhl z nabídky vegetariánský burger a wrap Této drobné změny v nabídce amerického fastfoodového řetězce McDonald's si běžný zákazník jen tak nevšimne. Firma v srpnu odebrala z menu svůj... 17. 9. 2025 ▪ 3 min. čtení
Po Popeyes se do Česka chystá další americký fastfood. Jeho zakladatel se vyučil v tříhvězdičkové michelinské restauraci Kuřecí fastfood Čechům chutná. Dlouhodobá obliba KFC je dobře známá a dokazuje ji i fakt, že smažené kuře z Kentucky má u nás více poboček než... 9. 9. 2025 ▪ 4 min. čtení
Restaurace mění zvyky, místo hotovosti preferují karty nebo QR platby. Ušetří lidi a zvyšuje jim to tržby Býval to běžný obrázek. Na dveřích hospody nebo restaurace ještě před vstupem dovnitř upozorňovala hosty cedulka, že podnik nepřijímá karty. V... 8. 9. 2025 ▪ 4 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka V paláci Lažanských, mezi ikonickými Café Slavia a Národním divadlem, otevřel bar, který si s divadelní linkou neskutečně zajímavě pohrává.... 8. 9. 2025 ▪ 2 min. čtení