Většina českých vysokých škol složitě hledá způsoby, jak spolupracovat s firmami. Technologické fakultě ve Zlíně se to daří. Se společností Carnex vyvinula postup, který zásadně prodlužuje trvanlivost uzenin. Do nich vědci vpravují probiotické organismy. Technologie umožňující skladování masných výrobků v pokojové teplotě získala ocenění v soutěži o nejlepší spolupráci soukromých firem a univerzit.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení