Před pražskou restaurací Vinohradský Parlament sedí skupinka lidí. Na stole talíře s jídlem, pití ve sklenicích, a ne v plastových kelímcích. „Testy máme! Byli jsme všichni testováni ráno v práci,“ hlásí jeden z hostů s půllitrem v ruce. „Na otevření zahrádek jsme se těšili. Je fajn si dát oběd normálně z talíře, a ne z krabičky,“ vysvětluje, proč vyrazili na oběd i přesto, že každou chvíli mohlo v Praze začít pršet.
Skupinky alespoň pár hostů byly kolem poledne vidět prakticky u každé restaurace v centru hlavního města, kde zahrádky otevřely. Obsloužit hosty přímo na místě mohly restaurace v Česku poprvé od 27. prosince, kdy je vláda uzavřela.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.