Jaroslavě Michalcové, malé usměvavé ženě kolem šedesátky, nedával dlouhá léta spát jeden zapomenutý rodinný recept. Zákusek, kterému říkali dortletka, se v její rodině vyráběl od dob, kdy se pradědeček vrátil po první světové válce do Čech z Vídně, kde měla rodina pekařství.
"Když jsem byla malá a ještě žila babička, tak se u nás dortletka dělala. Hlavně, když měli přijet příbuzní z Vídně," vzpomíná Michalcová. "A pak vlastně zemřeli skoro všichni, co to znali - a mně bylo lito, že by to nikdo dál už neochutnal."
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.