#HOTSPOTS: Tady najdete nejlepší matchu v Praze Zatímco ještě nedávno byla matcha spíš exotickým doplňkem nápojových lístků, dnes si ji můžete dát v mnoha podnicích, které se jí s péčí věnují.... 2. 7. 2025 ▪ 2 min. čtení
Velké čtení Univerzální hnědá omáčka je passé, asijská kuchyně in. Čtyři králové kantýn líčí, jak nakrmit nejen bílé límečky Éra univerzálních hnědých omáček čili UHO ve firemních jídelnách je passé. V moderních kantýnách letí vedle české klasiky asie či saláty,... 20. 6. 2025 ▪ 15 min. čtení
Souboj o hospody se dnes vede mezi Prazdrojem a minipivovary, říká šéf Libertasu ze středočeských Úval Podíl čepovaného piva na jeho celkových prodejích v Česku loni klesl pod 30 procent. To se podle dat Českého svazu pivovarů a sladoven stalo s... 19. 6. 2025 ▪ 5 min. čtení
Chystáte se na festival do Varů? Tady jsou tipy ředitele Grandhotelu Pupp, kam zajít, kde jíst a co vidět Karlovy Vary začátkem letních prázdnin divoce pulzují v rytmu filmového festivalu KVIFF. Město v malebném údolí láká ale i k dlouhým procházkám... 1. 7. 2025 ▪ 5 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Na výlet do Kladna, na Lívanec! Jirka s Petrou vdechli nový život objektu v Horním Bezděkově na Kladensku, který byl dvacet let zavřený. Otevřeli si tam Lívanec, penzion a... 23. 6. 2025 ▪ 2 min. čtení
Vzpomínky, miliardy, želé, šťovík. Majitelé hotelu Fairmont nás vzali na večeři do nejvyššího patra Oldřich Šlemr, Eduard Kučera a Pavel Baudiš nás v předvečer slavnostního otevření hotelu Fairmont vzali na večeři do nejvyššího patra.... 13. 6. 2025 ▪ 4 min. čtení
Sladké mámení Xaviera Carchenilly. Do Fairmontu přináší poctivou francouzskou cukrařinu i nový pohled na tradiční české zákusky Přesné postupy, striktní dodržování receptur, nejkvalitnější suroviny a preciznost, to jsou neotřesitelné základy poctivé cukrařiny, kterou teď... 23. 6. 2025 ▪ 4 min. čtení
Kuchaři, na scénu! Do Prahy přijedou šéfkuchařské hvězdy z celého světa Kdysi ho nevybrali do soutěže Kuchař roku. To ho nakoplo a teď Tomáš Kalina vozí do Prahy nejlepší šéfkuchaře světa, aby tak posouval českou... 16. 6. 2025 ▪ 10 min. čtení
Vláda mění kvóty pro „dovoz“ cizinců. Místo čínského kuchaře chce raději ajťáka a také víc masérek z Thajska Už za necelé tři týdny se navýší kvóty pro firmy, které přivádějí pracovníky ze zahraničí. Limit naroste především pro kvalifikovanější profese,... 12. 6. 2025 ▪ 4 min. čtení
Dovolená nejen v Česku Milujete romány? Vydejte se po stopách nejlepších českých spisovatelů Chtěli byste si dát jídlo tam, kde autor Švejka vařil svůj legendární „kočičí tanec“, nebo si prohlédnout dům, v němž býval koloniál... 11. 6. 2025 ▪ 10 min. čtení
ROZHOVOR Že restaurace začne za rok nebo za dva vydělávat? Naivní přístup, říká největší franšízantka McDonald's Největší franšízantka McDonald's v Česku pro HN říká, jaké je to podnikat s americkým fastfoodovým obrem. Vysvětluje, proč je naivní si myslet,... 16. 6. 2025 ▪ 14 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Adam Zikmund se vrátil domů do Liberce a chtěl zúročit všechno, co se v zahraničí naučil. Jedenáct let vařil v Anglii a od pohůnka v kuchyni se... 16. 5. 2025 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Bratři Khanh a Giang Ta jsou neskutečně produktivní a pilní. Jakýkoliv jejich další nový podnik alarmuje foodies a posílá je okamžitě na značky.... 11. 4. 2025 ▪ 2 min. čtení
Jeden byznys mu covid vzal, druhý zase zrodil. Choice patří mezi nejrychleji rostoucí start-upy Evropy Alex Ilyash ukázal při covidu mimořádnou byznysovou odolnost. Jeho společnost DaVinci, která organizovala hromadné zájezdy, dopady koronavirové... 8. 4. 2025 ▪ 7 min. čtení
28:54 Spotlight Těhotnej kuchař: Největší česká prasárna je Masox. Lidi to v akci vždycky vykoupí, nejspíš aby nezemřeli hlady Těhotnej kuchař Jaroslav Vajgl se stal po čtyřicítce influencerem. Na sociální sítě natáčí videa o vaření a třeba na Instagramu ho sleduje přes... 24. 3. 2025 ▪ 28:54 min.
Velká trojská hostina. Kavárnice se svou zákaznicí vybudovaly bistro se skvělou gastronomií a divokou zahradou, kam se budete vracet Na pravém břehu Vltavy, na dohled od Trojské lávky a jen pár minut od bran pražské zoologické zahrady, se za nenápadnou zdí ukrývá místo s... 25. 3. 2025 ▪ 5 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Dětské vzpomínky na tradiční vietnamskou hostinu na Vinohradech Jestli máte rádi vietnamskou kuchyni, zpozorněte. Rice Field na pražských Vinohradech otevřelo s naprosto originálním konceptem. Byl to dlouho... 31. 3. 2025 ▪ 2 min. čtení
CzechTourism podepsal smlouvu s vydavatelem Michelin Guide. Česko bude propagovat tři roky Státní agentura na podporu cestovního ruchu CzechTourism letos uzavřela tříletou smlouvu s francouzskou společností Michelin, která vydává... 7. 3. 2025 ▪ 2 min. čtení
Díky covidu lidé zjistili, že výplatu lze získat i bez práce. Život za cizí peníze se stal standardem Na 1. březen připadá výročí, na které by většina lidí nejraději zapomněla. Před pěti lety se v Česku objevili první nakažení covidem‑19 a... 7. 3. 2025 ▪ 9 min. čtení
Pro všechny smysly. Nová restaurace láká na nápaditou kuchyni „mezi street foodem a fine diningem“ i dokonalý interiér Už na první pohled je jasné, že tohle místo má propracovaný koncept od začátku do konce. Zasazena do pražského barokního Kolowratského paláce na... 26. 2. 2025 ▪ 1 min. čtení