| Předplatné HN+ je zcela bez reklam.
 | Předplatné HN+ je zcela bez reklam.

Český pivovarnický trh zažívá nejlepší rozmach své novodobé historie. Tvrdí to sládek Josef Krýsl, kterého už osm let živí to, co sám označuje jako „pivní inženýring“.

Jezdí po světě i po tuzemsku, vaří nejrůznější druhy piv, školí sládky a sám některé pivovary projektuje a staví. Ty malé, restaurační. Může srovnávat.

Skoro 30 let pracoval v Plzeňském Prazdroji, odkud odcházel z pozice manažera, který měl na starosti kvalitu a péči o produkty v restauracích. „Tradičnímu ležáku budou víc a víc konkurovat nejrůznější svrchně kvašená piva s pestrou vůní a chutí,“ říká Krýsl.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se