Mnoho lidí si léto bez posezení v restauračních předzahrádkách s vychlazeným zlatavým mokem neumí ani představit. A majitelé těchto zařízení jsou si toho dobře vědomi. Jak ale o předzahrádku vlastně žádat a jaká kritéria musí splnit?  

Restaurační předzahrádka je místo mimo provozovnu určené k tomuto účelu kolaudačním rozhodnutím podle stavebního zákona, na kterém se nabízí, prodává zboží a poskytují služby v rámci ohlašovací řemeslné živnosti "Hostinská činnost". Předzahrádka musí být k tomuto účelu vybavena, funkčně spojena s provozovnou a musí mít stejného provozovatele jako daná provozovna.

Jak již naznačuje zmínka o kolaudačním rozhodnutí, prvním krokem ke schválení předzahrádky musí být územní souhlas stavebního úřadu. Ten není potřeba jen tehdy, pokud by byla předzahrádka umístěna na dobu kratší než 30 dnů či se jednalo jen o umístěné stolky a židle bez stavebních úprav.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se